Heino 1979

De fabriek waar onze melkproducten gemaakt worden, staat in Heino. Deze fabriek kent een jarenlange geschiedenis. In 1912 is het allemaal begonnen. Toen is de "Coöperatieve Stoomzuivelfabriek Heino" ontstaan en was het eigendom van de melkveehouders.

Fabriek 1944

Aanvankelijk werd er in de fabriek alleen boter gemaakt en werd de magere melk teruggeleverd naar de boeren. Later werden er meer zuivelproducten gemaakt, waaronder kaas, room en karnemelk. In 1925 is de productie van melkpoeder gestart.

In 1950 werd de melk nog met paard en wagen opgehaald.

In 1960 werd er geïnvesteerd in een nieuwe droogtoren, die al van veraf te zien is.

Primavita blikken

Voor het afvullen van blikverpakkingen beschikken we over een moderne bliklijn. In 2014 en later is hierin flink geïnvesteerd.

Silopark

In de loop der tijd hebben zich veel ontwikkelingen voorgedaan in de fabriek. De machines en systemen worden regelmatig vervangen, zodat er volgens de laatste eisen geproduceerd kan worden. Hiermee wordt er ingespeeld op de veranderingen op de markt.

Tegenwoordig hebben we een groot silopark waarin de basisproducten worden opgeslagen en verwerkt.

Laboratorium Heino

We gebruiken de kennis en ervaring die er in al die jaren is opgebouwd. Wij blijven in beweging en zijn continu bezig met de kwaliteit van onze producten.

We hebben een eigen laboratorium. De te verwerken grondstoffen en eindproducten kunnen dus direct voor analyse naar dit laboratorium. Ook analyses van tussenproducten worden in dit laboratorium gedaan.